Verachtelijke lieden en onmacht

De straat
Verachtelijk vind ik mensen die trachten munt te slaan uit leed en verdriet. Kinderleed is daarbij het meest afstotelijke en zeker kindermisbruik vult gegarandeerd het laatje. Ethiek is wel het laatste dat dergelijke mensen in acht nemen, daar kan ik een paar schrijnende voorbeelden van geven. Eveneens walgelijk vind ik mensen die met dergelijke lieden in zee gaan. Internet schijnt de deuren wijd open te zetten voor deze dubieuze praktijken. 

Wat te denken van @jeugdzorgnu gevolgd door Huib Riethof op een van zijn Twitter accounts? De man die mij van praktijken beschuldigd die nog niet in mijn stoutste dromen bij me opkomen. Mede als een gevolg van zijn malafide handelwijze kreeg ik te maken met het inmiddels niet meer bestaande @SPKAbuse. Uitgesproken kwalijke figuren die op geruchten afgaan, foto’s van niets vermoedende mensen lieten circuleren en tegen wie je alleen zou kunnen optreden via de justitiële weg. Het kan tegenwoordig allemaal. @SPKAbuse en @jeugdzorgnu verdenk ik er ook in sterke mate van dat ze als een soort mantelorganisaties van wat heet PVV te werk gaan. 

Moet je iemand als Riethof serieus nemen als het over de ruk naar rechts richting fascisme gaat? Uiteraard niet, iemand die zo handelt als hij richting mij doet handelt als een fascist, daar wil ik niet omheen draaien. Zijn belangrijkste streven lijkt me ook te zijn om vooral aardig gevonden te worden, de kool en de geit sparend. Dan moet je wegkijken, veel negeren of wegslikken en dan moet maar iemand geslachtofferd worden op een schaamteloze manier. Zo gaan lichtgewichten van het kaliber Riethof te werk. 

Ja, en zo gaat hij  op een kinderlijke en naïeve wijze Wilders te lijf met een averechts effect.
Linkse onmacht. U ziet het… Die onmacht uit zich ook door mij te blocken, samen met zijn Krapuul vriendjes en aanhang, zoals die haatoma. Ze zijn allen bang om voor hun publiek op internet door het stof te moeten gaan. Door het opeenstapelen van steeds weer andere beschuldigingen wordt het voor henzelf steeds moeilijker op de ingeslagen weg terug te komen. Met dergelijke mensen heb ik geen enkele compassie. 

Uit pure onmacht blocken, het is een vast ritueel op Twitter. Wat hiervan te denken?
Dit lijkt me iets voor een apart blogje. Wel nog even deze montage…
Of zakkenvullen een typisch linkse bezigheid is valt sterk te betwijfelen. Eerder kun je stellen dat het een “rechts” kenmerk is, waaraan velen, die zich vanwege het heersende politieke klimaat links noemden, van harte hebben meegedaan. De sinds de zeventiger jaren gebezigde praktijk van adviesbureautjes is er een voorbeeld van. Vraag Riethof maar. 

Maar die Veerle Slegers demonstreert wel heel opvallend haar onmacht. Die arme Neanderthalers moeten weer het gelag betalen. Die Veerle toch, ooit SP statenlid, als ik me niet vergis. En met wie praat ze? Een kameraadje? O ja, Veerle heeft ook mij geblocked, nog wel op advies van genoemde haatoma. Tja, over politiek vernuft zullen we het maar niet hebben.

Nooit spijt betonen is wat deze mensen vereend. Ze menen het en kennen geen enkele twijfel. Zij wel…
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.