Frontaal Naakt

Yung Cheng LinPeter Breedveld over fatsoenlijke mensen… 


Zie wie Peter om de nek vliegen. André de Raaij, Ina Dijstelberge, Pyt van der Galiën, nette en o zo beschaafde mensen. De illustraties staan en masse op m’n weblogs. De laatste, van André de Raaij, de man van @kutje13, is een mooie…
Een schoft, die het bijzonder goed met zichzelf getroffen heeft, ooit stond hij op de barricades beweert hij. En dan Ina, die het niet kan laten Peter virtueel te knuffelen. Grote strijders voor de goede zaak, alleen je merkt er zo bitter weinig van. Integendeel zelfs.


Op zich is het allemaal niks nieuws. Zoals altijd word ik van absurde zaken beschuldigd: antisemitisme, vrouwenhaat, ‘hoer’-roepen, stalken, Daesh aanhangen, daarna wordt nadrukkelijk mijn totale onbelangrijkheid benadrukt.

Ben ik geschokt? Allang niet meer. Dit gebeurt al zó lang bijna dagelijks (of waarschijnlijk gewoon dagelijks, maar ik neem er niet altijd kennis van). Maar het deprimeert me wel. Die extreme negativiteit. Vaak, als ik zoiets tegenkom, krijg ik de neiging om het bijltje er meteen bij neer te gooien. Doe ik het hiervoor?


Ik ga niet stoppen. Ik kan het ook niet, zwijgen als ik zie hoe mensen, waar ik om geef, worden bedreigd door een volksmenner en zijn aanhang. En dat dan zogenaamde weldenkende mensen zeggen dat er niks aan de hand is.


Er is teveel gevaarlijke bullshit die onweersproken blijft. Althans, de media geven geen ruimte aan mensen die de bullshit weerspreken. Vergeet niet: ik was de enige, de enige die waarschuwde dat er nog niks bewezen was over ‘Keulen’.


Ik ben gevaarlijk. Daarom word ik niet gewoon belachelijk gemaakt of simpelweg genegeerd. Nee, ik moet kapot. Mij leven moet kapot. Ik moet in diskrediet gebracht worden.


Ik ben de vrouwvriendelijkste man die ik ken, ik heb weleens ‘hoer’ geroepen, maar alleen naar mannen en nu doe ik dat niet meer, uit oprecht respect voor hoeren. Aan nepaccounts doe ik niet.


Kan het lager? Kan het smeriger? Laat het antwoord maar zitten. Ik weet inmiddels: het kan altijd viezer. 


Mensen kapot maken, proberen zo veel mogelijk pijn te doen, maximaal te beschadigen, liefst dood te maken, vanwege hun mening.Letterlijk zouden al deze uitspraken van mij kunnen stammen, maar ze zijn van Breedveld. En daarmee scheiden dan ook onze wegen. Alles valt bij mij te verifiëren, ik heb nooit de behoefte gevoeld mij tot middelpunt van affaires te maken, de rol van notulist van alle mogelijke vunzigheid richting Tibaert, onder welke politieke wimpel ook uitgevoerd, leek me voldoende. Kijk maar, hier staat het. Of het nu die onbenul Steven de Jong van de NRC betrof, de bedreiger van het kind van Halsema of de Krapuletjes die het nou zo goed kunnen vinden met Breedveld, hun leugens, hun smaad en laster zijn genoteerd en daarmee komen ze niet weg. Lijkt me veel effectiever dan de methode Frontaal Naakt. Ik hoef me niet te poseren of te overschreeuwen. 

Een enkele maal heb ik me daadwerkelijk vergist. Een buitengaatse Fries, die hier aan het woord komt, blijkt gewoon een vlerk, zie ik nu. Ik bracht hem nog de hartelijke groeten over ook. Lees maar eens wat hij daar in vet heeft weergegeven:

“Keihard terugschelden, schelden op de moralisten die zeggen dat je niet mag schelden. Ze zijn de discussie niet waard. Het zijn kakkerlakken die proberen je de grond onder je voeten weg te vreten. Ze dienen te worden vertrapt onder het verbale geweld van de weldenkende internetgebruiker.”

Hoe heb ik dat in vredesnaam kunnen laten passeren? Kwam dat door een ongekende hetze van links en rechts, die mijn deel werd vanaf oktober 2012? 

Ja, wat doe je met kakkerlakken? Wie gebruikt voor andere mensen het woord kakkerlak? Zoiets kan slechts uit de mond van een fascist komen of van iemand die nog nooit nagedacht heeft over fascisme. Onder het verbale geweld vertrappen… Weldenkend? 

Het stukje heeft de aanslag op m’n weblogs overleefd. Ja, al die uitlatingen op een rijtje zetten, zou wel handig zijn, maar is onbegonnen werk. Gewoon notuleren, in afwachting van wat justitie denkt te doen, lijkt me het beste. 
 


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.