Weghalen

· fascisme, internet, justitie, Maastricht, vrouwen
Auteurs
Van een dergelijk type raak je niet verlost…


Een oude tekst komt te voorschijn via Google Drive. Toch mooi dat ze dergelijke teksten voor me hebben opgeslagen. We gaan terug na het najaar 2013. Een euforie had zich meester gemaakt van Krapuletjes, zeker ook van de dames Eveline en Sjaakie, van ene Dorpsgek en nog vele anderen. Dat had me die Ina Dijstelberge toch maar mooi geflikt, m’n blogspots waren weg en de rest zou snel volgen. 

Bezeten waren (en zijn) ze van het idee weghalen van zaken die hun niet bevallen, censuur voor de goede zaak in hun ogen. Het sprookje was in dit geval maar van korte duur. 

Mogelijk geïnspireerd door haar toeverlaat Dirk Hartman, die dorpsgek dus, vooral zijn rijmelarij kon ze erg waarderen, waagde Eveline zich vervolgens aan wat ze noemt cabaret.  Ze had in gedachte me aan de bedelstaf te brengen, deze “money nurse”. Of ze werkt? Dit is ze en ze woont in Maastricht, helaas.
Ze veronderstelt vermoedelijk dat ze een vorm van joodse humor bedrijft, ook wat haar woonplaats betreft. In ieder geval blijkt uit haar tekst dat ze weet heeft van narcisme, het lijkt haar tweede natuur wel. Is ze al die aandacht waard? Tja: “anti-fachista”. Die Spaanse connectie van haar is een bijzondere en is geworteld ver in de Franco-tijd tot in de dertiger jaren toe.Een betere illustratie van het stuitende van een Bataafse grote bek is niet denkbaar. Een paradevoorbeeld ook van fascistisch gedrag: pure negatie van feitelijkheden, daarvoor in de plaats wordt een eigen werkelijkheid gecreëerd die een ieder als de ware moet aanvaarden. Vandaar ook de copie hier op dit blog, dan valt alles makkelijk te verifiëren, ook in de toekomst, zonder mogelijkheden tot manipulatie.1 reactie

Comments RSS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: