Hou je gore bek eens

Maurice Brange: Au café, Solita Solano et Djuna Barnes, Paris (1922)Ter inleiding


Gisteren herinnerde dochterlief ons eraan dat er een portret over Claude Lanzmann zou uitgezonden worden op Canvas. Het overlijden van Lanzmann was, nu enkele weken geleden, voor mij aanleiding geweest om eens te kijken wat die zich noemende linkse snuiters en zich wanende antisemieten te melden hadden. Niets kan ik u verzekeren, behalve een linkje op de site Krapuul naar een opname van Shoah, met daarbij de vermelding dat ze Engels ondertiteld was. Ik moest toen weer aan die lieverdjes denken vanwege een grappige ontdekking die ik gedaan had op Facebook. Zoekend in oude chatberichten kwam ik de naam Riethof tegen.WAT LAS IK?


Oude berichten op Facebook… Lezers van dit blog begrijpen het al. Een jaar later kwam Riethof met de meermaals herhaalde mededeling dat ik hem via de telefoon zou stalken. Mijn telefoonrekening zou behoorlijk oplopen, wist hij. Hij had bewijs, voegde hij er voor de zekerheid nog aan toe, een bewijs van dezelfde orde dus als van dat vermeend hacken door mij van het Facebook van Sandra Strieker, dat in diezelfde periode speelde en me zelfs een verhoor opleverde door de politie in Maastricht.

Goed, ik kom nu jaren later die berichten op Facebook tegen en u ziet het, Riethof beschikte wel over mijn telefoongegevens. Ik niet over de zijne, nog maar eens voor alle duidelijkheid. Dit maakt zijn handelwijze een jaar later nog veel kwalijker. Ja, bel me maar op, zei hij toen, dan praten we als verstandige mensen. Je hebt immers mijn telefoonnummer. De man gaf dus voor problemen, die hij overigens zelf had veroorzaakt, te willen oplossen. Niets van dit al, ook weer een leugen; hij had me doodeenvoudig kunnen bellen als het hem werkelijk aan het hart ging wat er gebeurde en het mogelijk niet begreep.

Eens te meer blijkt weer dat Riethof dondersgoed wist wat er aan de hand was en dat hij smeerlapperij van de ergste soort met de mantel der liefde wilde bedekken. De boodschapper diende zijn mond te houden, de boodschapper, die ladingen leugens, smaad, laster en bedreigingen over zich heen kreeg. De hoofddader was goudeerlijk zei hij verder nog. In de voetsporen van Riethof traden meerdere personen w.o. De Raaij en Dijstelberge. Een andere lasteraar, rasintrigante Van Donkelaar, maakte gretig gebruik van de ontstane situatie en werd liefdevol omarmd door genoemde lieden. Werkelijk, een ware, een gore fascistenbende.De aanleiding tot dit bericht…

Deze lijkenpikker is zo links dat hij rechts uitkomt.


Schermafdruk 2019-03-14 03.16.16

Bijna was dit heerschap erin geslaagd een stem het zwijgen op te leggen die
getuigde van zijn smeerlapperij en dat van zijn kameraden. Bewijs?
Lees dit weblog.

Ook hij weet qui s’excuse s’accuse en daar houdt hij zich aan.


 
Uitgelichte foto: bron

Een gedachte over “Hou je gore bek eens

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.