Een sterke vrouw

· audio, geschiedenis, internet, justitie, video
Authors

Op mijn bericht “Castratie” kreeg ik reacties van iemand die zich zelf als sterke vrouw ziet. Een vrouw die over iedereen onmiddellijk een oordeel klaar heeft. Ze afficheert zich als zorgzaam en als anti-fasciste. Bijna twee jaar geleden leerde ik haar persoonlijk kennen. Ze was verrukt over de kennismaking met ons. Het liep anders, het liep niet volgens haar directieven. Mijn volgers werden geïnformeerd over mijn persoon op haar geheel eigen wijze. Vervolgens ging ze uitpakken op haar weblog nadat ze zich van voldoende steun verzekerd had en zag dat de lastercampagnes van Jacqueline Wouters enorm succes boekten. Uiteindelijk voelde zich zo gesterkt in haar strijd tegen een persoon, niet tegen zijn ideeën wel te verstaan, dat ze aangifte ging doen over het tonen van haar lasterpraat op mijn weblog. U leest het goed.

Dezer dagen neemt ze “afscheid” van mij op haar weblog. Ze labelde haar stukje met de volgende trefwoorden:

alcohol alleshater armoede dom gevaarlijk haat NPS populisten privacy schaamteloos stalker verslaving vrouwenhater zinloos zorgelijk zorgmijder zuur

Beter kan ik de door haar op mij gerichte lastercampagne niet samenvatten. Ze hanteert praktijken die in een beschaafde samenleving taboe dienen te zijn, praktijken die ik me alleen kan voorstellen onder dictatoriale regimes, waar verdacht maken en de geestelijke gezondheid van een politieke tegenstander in twijfel trekken tot de dagelijkse praktijk behoren. Kortom, deze vrouw hanteert fascistische methodes.

Terug naar die reacties op het bericht “Castratie”… Een indrukwekkende ballade liet ik daar horen, eentje om eens na te denken over die alom rond gevente joods-christelijke waarden. Hoe reageert Eveline van Donkelaar? Zie de screenshots…

 

Schermafbeelding 2014-02-06 om 05.33.34

Bron foto: Tumblr

Nog een korte toelichting over het begrip sterke vrouw. Een ter zake kundige:

Schermafbeelding 2014-05-24 om 03.37.01

Op een geheel andere wijze leerzaam in dit verband een documentaire, deze week weer uitgezonden op Arte. Hitlers Polizei… Zeer leerzaam.


Met die oud-nsb aanhanger bedoelt ze ongetwijfeld mij.

Lees ook dit stukje eens: Eveline van Donkelaar – 1 februari 2014.

Een tijdje later, aan de vooravond van 4 mei, komt ze met een link, opgepikt bij Arnold van der Kluft (of was het Huib Riethof?). Op haar blog schrijft ze: “Ik ben geabonneerd op het video kanaal van de Universiteit van Nederland en vaak terwijl ik met creatieve zaken als tekenen en schilderen of kleding maken bezig ben, luister ik naar de colleges van mensen waarvan ik denk dat ze weten waar ze het over hebben. Of die me een mogelijkheid geven om zaken van een andere kant te bekijken. Afgelopen dagen beluisterde en bekeek ik de colleges van dr. Bart van der Boom, die probeert uit te leggen hoe de Holocaust tot stand kwam.”

En wat komt op de proppen? De Duitse politie in Polen, midden in de oorlog. Bekijk dit eens: “Hoe kon een doorsnee Duitser uitgroeien tot een massamoordenaar?”. Het waren in doorsnee gewone sociaal-democraten, die politie agenten daar in Polen… Heb ik dat goed gehoord? U hoort het, onze onuitputtelijke bron aan kennis komt van overzee en is Engelstalig. Nee, de man van dat dikke, aanbevolen boek komt ook in die door mij doorgegeven documentaire voor. Kijk nog maar eens terug vanaf ± 30 minuten. Tja, de Holocaust in een hapklare brok van 15 minuten, wat wil je? Regeert de domheid in Nederland?

Ter verdere informatie nog, Jan Karski:

O jee, Helga Novak was Spitzel voor de Stasi. Ook daar heeft Eveline ongetwijfeld geen enkel benul van, van de DDR niet, van zijn literatuur niet. Van wat wel? En maar schreeuwen, besmeuren, leugens verspreiden. Haar handwerk, ik zei het al, een fascistisch.

Een tegengeluid van Helga Novak, balladen… Vrouwen…

ps:

Mijn alcoholconsumptie: ongeveer een fles wijn per week en een glaasje Calvados bij bezoek of op een feestje. Soms een glas Trappist of een pilsje op een terras… C’est tout. En lees dit, wat die vrouw niet allemaal over me weet te melden, een voorbeeld: “Eveline, est-elle vraiment formidable? Mais non…”.
Het slotwoord geef ik weer aan deze dame, net als bij onze laatste ontmoeting in Maasticht: “Het woord is aan Eveline…”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: