Not in my backyard

Ben Tolman: Gravity (2014)
Totale waanzin… 

Waanzin totaal. Not in my backyard, aldus een vrouw die graag in haar moestuintje verkeert en af en toe naar de USA vliegt om daar in een woestijn te demonstreren tegen onbemande vliegtuigen. Dwaas? Waanzin? Nee hoor, zo denkt een Bataafse feministe, ik eerst, maar o wat heb ik het goed met de mensheid voor. Als alle mensen waren zoals ik kwam het helemaal goed.


 


Nimby Ina ziet ze vliegen…

DSM overplaatsen naar Delfzijl, dat lijkt me wel wat. Goed voor de werkgelegenheid in het leeglopende Groningen. Geen waanzin, een reëel en doordacht voorstel. Wie neemt de handschoen op?In Zuid-Limburg is men met alle ongemakken voorzien, petrochemische, industrie, vliegveld, een autoweg dwars door de stad, grenzen, echt het kan niet op. Allemaal geschenken die wij te danken hebben aan de Hollandse kolonisatie. Daar weet Ina uiteraard niets vanaf. Indianen ver weg, dat is veel boeiender, exotischer ook. Daar kan ze haar Bataafse wijsheden slijten, die ze ontleend heeft aan de blanke kolonisten aldaar. Zou ze deze samenhang begrijpen? Nee…
 
Uitgelichte afbeelding: Ben Tolman – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.