Koran, Carcas en Kluftje…

Paul Delvaux (1931)
Alweer een jaar geleden vestigde ik de aandacht op een artikel in de New Left Review met een interview over de koran. Je mag verwachten dat in tijden, waarin volgens een doctrine uit de USA de islam als bron van alle kwaad wordt gezien, in de formulering van Wilders: “Islam is fascisme”, een dergelijk stuk aandacht krijgt die het verdiend, zeker in linkse kring. Geen enkele reactie heb ik gezien, ook niet van een zich noemende christen-anarchist. Is het een kwestie van Berührungsangst, vreest hij zijn kennis over de islam te moeten herzien of laat het hem volstrekt koud? Vermoedelijk ligt het accent op het laatste, immers Christus is onze verlosser, punt.

Denkend aan Malraux, de 20ste eeuw zal spiritueel zijn of ze zal niet zijn, vind ik welke vorm ook van negatie betreffende de islam verwerpelijk. Van de drie wereldgodsdiensten is zij de enige die in de kern ons verder kan helpen. Helaas is ook zij verzand geraakt in de monotheïstische ideologie.
 

 

Het artikel uit de NLR m.b.t. de koran als PDF: NLR32002

 

Ook een jaar geleden… Kent hij me nou of niet? Bommelding Kluftje heeft werkelijk gevoel voor humor. Volg die man, hij betekent enorm veel voor links, voor de maatschappij, voor de vertrapten en verstotenen. In zijn geweldig brein zit alles opgeslagen wat ons via een christelijke weg tot een heilstaat kan voeren. Voor de niet ingewijden stemt zijn geweldig inzicht tot grote deemoed.

Screenshot Arnold:

 

Mensen, ik ga achter een slotje vanwege een professioneel aanrander die mij 24/7 volgt omdat hij niets van zijn leven heeft weten te maken. Blijkbaar is dat grotendeels mijn schuld al ken ik de desbetreffende persoon in het geheel niet. Dit ter verkalering. Tot zo.

 

 
Waarop reageerde de man? Op een aantal (voorgeprogrammeerde) tweets met drie mooie linkjes. In chronologie:

 

10 mei 2014

filou_extra 1:25pm
LOYAAL ht.ly/wGOz0

filou_extra 1:30pm
Wonderful en dat nepkoortje… You know…;-) RT @VanOverNaar: (…) Is dan oppervlakkige makkelijke muziek. (cont) tl.gd/n_1s1mopb

filou_extra 1:35pm
Voor Arnold heb ik een mooi boekje: “Über die Dummheit in der Musik”…. De schrijver zal hij wel niet kennen.

filou_extra 1:40pm
Vertel me eens Arnold, ben jij de lafaard achter dat suspenderen? Het zou me niet verwonderen met je “Ik moet jou nog straks spreken”.

filou_extra 1:45pm
Nette, beschaafde mensen reageren zo: ht.ly/wGIOr
Zeer beschaafd is Arnold. Huib ook. Sjaakie moest geholpen worden…;-) #pvv

filou_extra 1:50pm
VIEZE FOTO’S ht.ly/wGJjf
Inmiddels zou de man graag zien dat Marianne Thieme strafvervolging tegen mij instelt…;-)

filou_extra 1:55pm
Een muzikale groet aan de man die elke drie maanden een nieuwe “de mooiste stem ooit” ontdekt: ht.ly/wGJtC
O ja, de #AIVD#pvv

filou_extra 2:00pm
Mensen, ik kan het ook niet helpen. Die Arnold is een raddraaier gebleken. Onoprecht tot op het bot. Een christelijke anarchist…;-)

filou_extra 2:05pm
In zekere zin ben ik blij dat ze mijn blogspot hebben doen verdwijnen. In een klap werd duidelijk waar die mensen voor staan. #fascisme

filou_extra 2:10pm
Ja, zei die Arnold een tijdje terug, hij durft toch geen aangifte te doen. Zo rollen die antifascistische fascisten… Erger dan #pvv

filou_extra 2:15pm
BIJNA NET ZO ERG ht.ly/wGM0R
Zo, even weer wat duidelijkheid verschaft, hoop ik dan maar…;-)


Overduidelijk zit de man nog steeds in de ontkenningsfase, daarom is het goed hem steeds weer wat zaken in herinnering te brengen, niet alleen over muziek en “blote reten”. Kijk maar, drie dagen later produceerde hij dit op Twitter. Nogmaals, volg Kluftje op Twitter en let erop waarover hij nooit spreekt. En dat is veel, heel veel… Zijn realtie met Marion Carcas is een bijzondere, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en inzicht. De door hun toegepaste middelen zijn van gelijke aard, vergelijkbaar ook met die van de hatende oma Yollie.

Lijstje m.b.t. Carcassone op PDF:

Carcassone17 = MarionvdPoel – 7-9 mei 2014

 
Schermafbeelding 2014-05-13 om 01.30.50

Dit kaartje had een bepaalde bedoeling en kan dezer dagen weer van pas komen… Jerez, u weet wel de plaats van de sherry alwaar zich de bibliotheek van Yollie bevindt.


Afbeelding: Paul Delvaux

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.