Palestina

Lifta, 2021
Lifta was one of hundreds of villages left abandoned after the Israel’s War of Independence in 1948.
Credit: Emil SalmanDe Palestijnen verscheurd tussen klassenstrijd en nationalisme. Een meer dan verhelderend programma aan de hand van politieke liederen van de Arabieren. Het werd samengesteld door Eva Parkhün en in 1975 uitgezonden op WDR 3.


Zwischen Klassenkampf und Nationalismus

Afsluitend valt nog een muzikaal nummer te beluisteren op de darabukka.


In 1968 verscheen “Palestina in het brandpunt” door Sami Hadawi en geredigeerd in 1972 door Yusif A. Sayigh bij het Palestine Research Center in Beirut. Het leek me passend als aansluiting op het radioprogramma enkele pagina’s hieruit weer te geven, al was het maar vanwege het van zionistische zijde steeds beklemtoond historische recht van de joden op Palestina.De fatale gevolgen van het geheime verdrag Sykes-Picot: 100 jaar oorlog in het Midden-Oosten…


 
Uitgelicht: bron – Affiche: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.