Herr Führer

Kees van Dongen: Spaanse Sirene (1912)
De man die alles in zich verenigt wat God welgevallig is had gesproken: “Hier moet hij wel totaal stomdronken zijn geweest” en Sjaakie gaf hem zoals altijd bereidwillig de benodigde informatie: “Herr fuhrer van de kippenclub achtste Reich”. Als groot minnaar van vrouwen gaf de man vervolgens nadere toelichting aan een drietal, w.o. Sjaakie: “Je moet al weten hoe gestoord die tibaert is, gelukkig weten niet veel tweeps dat.” Vaker heb ik dat screenshot al laten zien. Gestoord is niet het juiste woord, hier moet ik die man met klem tegenspreken. Tibaert weet namelijk precies wat hij zegt of doet.

Veel miserabele praktijken heb ik via internet leren kennen, daartoe horen zeker de methodes om iemand te diskwalificeren. Het beschuldigen van plagiaat is er zo eentje. Wat dan vervolgens frappeert is dat lieden die met dergelijke beschuldigingen komen zelf die praktijken toepassen. Eveline van Donkelaar (gek, immoreel, een fascist?)  is een voorbeeld, schandalig wat die vrouw met m’n stukken uitvrat, Sjaakie is een ander. De ziel heeft het op het ogenblik moeilijk met haar liefdesleven, de vent die mij rechtstreeks bedreigde heeft haar verlaten. 

Wat doet Sjaakie in zo’n geval? Ze gaat googlen, vroeger zou ze een brief gestuurd hebben aan “Margriet weet raad”, nu valt alle raad op internet te vinden, zeer zeker als het over seks en de psyche gaat. Denk maar eens aan narcisme, ADHD of wat dan ook en relaties. Wat rolt er voor Sjaakie uit? Dit:


Ze neemt het artikel linea recta grotendeels over, zonder ook maar één letter te veranderen. Zonder er maar een woord van eigen hand aan toe te voegen. Zonder bronvermelding. Een zuiver voorbeeld van plagiaat. Lees hier.

Wist u dat de man, die mij gestoord noemt en meende Wouters daarop te moeten attenderen, Tibaert ook beschuldigde van plagiaat, zelfs van stelen van zijn teksten? Op mijn beurt vraag ik me dan af, is die man wellicht gestoord? Let wel, ik ga niet over de psychische gesteldheid van anderen. In zijn kringen is dat blijkbaar gangbare praktijk als we kijken naar personen als Sjaakie, Eveline, Huib, Laurent (zeg maar het Krapuul circuit) en niet te vergeten Ina. Deze laatste kan zelfs bogen op jarenlange ervaring, maar dat zegt ook niet alles, integendeel.

Wat te doen? Sjaakie, Ina, die man van hierboven en vele anderen hebben niets nagelaten mij van internet te doen verdwijnen. De bakken vol laster en smaad van hen richting Tibaert vallen niet meer in hun context te zien. De oorzaak: vermeende schending auteursrecht. Het was te gek voor woorden, maar toch, zo werkt dat in de wereld van Google, die Dijstelberge met graagte omklemt. Mijn blogspots verdwenen door haar toedoen. 

Nee, ik zin niet op wraak, maar ik blijf alles rustig laten zien, zeer tot ongenoegen o.a. van die futuristische en christelijke anarchist. Nog nooit heeft ie het gewaagd rechtstreeks het woord tot me te richten. Zeer opvallend… Zijn gedrag is dat wel van een Herr Führer… Tja, crapuul, mensen die niet weten wat respect voor anderen inhoudt en hen beroven van hun geestelijk eigendom. 


ps:
De afbeelding van de Spaanse Sirene van Kees van Dongen is hier in meer dan een opzicht functioneel. Dit ter informatie van André… Van over naar… 
 
Uitgelichte afbeelding: Kees van Dongen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.