Een specialist op het gebied van liegen, plagiaat en weblogs

La jolie Zineb (1920)
Om met het eerste te beginnen: liegen. Niet zomaar liegen, maar liegen om je laakbaar gedrag goed te praten. Het valt te lezen op een weblog met als titel: “Ander ben ik”. Dit suggereert dat we met iemand van doen hebben die in de veronderstelling leeft in de huid van de ander te kunnen kruipen. “Duisternis in het licht” staat er als ondertitel. Werpt de auteur licht op zaken die een gewone sterveling verborgen blijven of is het andersom? Het laatste moet het geval zijn als je leest hoe ze de afgelopen jaren in de weer is geweest richting Tibaert. Het staat er ook letterlijk. Een Freudiaanse verspreking?

Liegen dat het gedrukt staat, valt er als eerste stukje te lezen. Nog dit, Ina Dijstelberge, de auteur, heeft mij de toegang ontzegd tot haar blog middels het blokkeren van mijn IP adres. Elke IT kundige weet hoe dit te omzeilen valt. Gezien haar indrukwekkend betoog over Google deze week op de site Krapuul wilde ik wel eens wat meer informatie hebben over haar gedachten en denkwijze. Zodoende…

Dijstelberge is volledig geïnformeerd over het bedrog gepleegd door Wouters, Riethof en De Raaij. Ze is ook op de hoogte hoe hand- en spandiensten verleend werden door Van Donkelaar, Friedrich Eckhardt, Dirk Hartman en meer fraaie figuren uit de PVV stal. Ze weet hoe Falkenstein gebruikt werd door Wouters en andersom, ze heeft zeker ook weet van een “bruine neef”. En nog veel meer, heel veel meer.

Smaad, laster, bedreigingen richting Tibaert. De handelwijze bij Krapuul via Jeroen vd Heuvel. Ach, het rijtje is lang. Maar Dijstelberge wist het en weet het. Die overstelpende bewijslast moest weg. Die aantijging richting Ed van Thijn, het begin van de affaire Wouters, de vunzigheden van Van Donkelaar, al dat moest met de mantel der liefde bedekt worden. Het waren immers politiek gelijkgezinden?


Waar was het mij om te doen? Laten zien dat fascisme nooit ver weg is, zeker als je het wilt ontkennen bij jezelf of in eigen kring. Wouters gaf onomstotelijk aan hoe gauw die draai gemaakt is, van het ene extreme in het andere. En de gevolgen dacht u? Onmiddellijk kwam de fascistische inborst bij een aantal lieden boven. Weet je nog, Dijstelberge, van dat bewijs? Vraag Riethof maar. Of anders gesteld en zeker zo belangrijk, ik laat mensen zien die zich nauwelijks kunnen weren, dat ze niet alleen staan. Dat eerlijkheid loont.

Liegen verkondigt deze dame voortdurend. Nooit heb ik haar gehoord over de werkelijke leugenpraat van mensen uit haar kringetje. Het zegt alles over haar oprechtheid. Ze heeft het hier over Tibaert. Nog nooit heb ik haar iets zien weerleggen van wat ik beweerde. Wel heel opmerkelijk is dat ze in deze paar regels slechts al twee pertinente leugens verkoopt:


 

 


“Zeikende zeurende zuigende zielige oude mennekes ze kunnen er niet mee stoppen.” Taal gebezigd door een maatschappelijk werkster, ongehoord. Brutaal en schofterig. Maar het zijn haar kwalificaties en daarmee geeft ze haar onvermogen volledig bloot. Het is triest maar waar”, ze zegt het: “Alphons Scaf, al sinds december 2012 en de ander…”. Dit is leugen 1.

Sinds het voorval, beter is het te spreken over de schandelijke daden van Riethof, Wouters, Van Donkelaar en Falkenstein, heb ik een jaar lang geen contact gehad met Dijstelberge. “Ik begreep er niets van”, zei ze me toen. Nooit heb ik mogen vernemen wat ik niet snapte.

Leugen 2. “Maar ze hebben elkaar gevonden, de pathologische leugenaars Alphons Scaf en Fred vd Wal. Schorem zoekt schorem….”. Gevonden? Waarin of waarover? Ze zegt het: “Schorem zoekt schorem”, zo is het maar net Ina. Haar respectloosheid is schrijnend. Hier past zwijgen. 

Tof is Ina, zeer tof vinden elf onbenullen als reactie op haar blog, die ordinair schelden wel kunnen waarderen.

Een jaartje na die herfst vol consternatie kreeg Dijstelberge in de loop van september 2013 onverwacht grote haast. Het probleem rond Krapuul moest kennelijk snel uit de wereld en barbertje moest hangen. Dat alles valt uitvoerig op mijn weblogs na te lezen. Hier een montage “Mann und Weib, Weib und Mann” als voorbeeld.


Ze wist verdomde goed wie Sjaakie was. André overigens ook. Oktober 2013. Na 6 weken zwoegen, aldus Dijstelberge, waren ze uit het probleem. Wouters en Dijstelberge konden weer door een deur tot grote vreugde van Riethof en Van Donkelaar mocht haar weblog sieren met bespottelijke stukjes van Ina over feminisme. Dat is in het kort het verhaal. Motief om te gaan klagen bij Google: schending auteursrecht. Zie: Valse schaamte.

Terug naar haar heldendaad, het doen verdwijnen van weblogs. Ik moest constateren dat het Dijstelberge geen fluit uitmaakte, dat ze er zelfs over in haar sas was. Wat een erbarmelijk mens. Een ieder die nog een beetje fatsoen in zijn donder heeft zou zich rot schamen. Zij niet, voor haar voelde het kennelijk als een triomf dat ze het voorwerk van notoire fascisten kon bekronen met een ban door Google. Auteursrecht zei ze? Wat moeten we hiervan vinden, zeven jaar geleden geplaatst op het VKblog? Ina Dijstelberge, die plompverloren integraal een artikel uit een Engels dagblad overneemt? Ja dat is ze…

Deskundig voelt ze zich op het gebied van weblogs heb ik begrepen. Ook kan ze goed overweg met het Microsoft wereldje: Office. Is dat alles wat ze mensen te bieden heeft? Wat gereedschap en verder? O ja, haar columns, m’n petje af. Hier een complete bericht met toelichting.

Een ding is duidelijk, Dijstelberge is een links Bataafs raspaardje. Ze weet verdomd goed hoe te framen en houdt voor het overige de kaken stijf op elkaar als het haar te na komt. Geen gezeur, geen gezeik, in haar woorden. De rekening krijgt ze vroeg of laat gepresenteerd, dat is een zekerheid die ik heb.
 


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: Ansichtkaart 1920 – Een vrouw uit Noord-Afrika – bron

Een gedachte over “Een specialist op het gebied van liegen, plagiaat en weblogs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.