Auteursrecht

Leonard Misonne – België (1942)
Het heeft iets diep ontroerends. Grove schunnigheden en leugens worden over je uitgestort, maar tonen mag je ze niet. Tenminste als het aan bepaalde personen op Twitter ligt. Eveline van Donkelaar is er zo eentje:GaviMensch Jan 22, 10:57pm

Ja wat ik schrijf op mijn blogs is van mij en daar blijf je vanaf. Duidelijk? @Tibaert

1 retweets Verberg gesprek

Tibaert: Mevrouw eist, zie ik. ©copywright en zo. Wat nu? Ga een oplossing zoeken want de openheid moet gegarandeerd blijven: http://t.co/or0LAAoASh 10:44pm, Jan 22

 


Gerugsteund wordt ze door Ina Dijstelberge, die weet hoe je met dat bijltje hakt. Zie mijn weblogs bij Google. Ze seint haar onmiddellijk een formulier door voor “Digital Millennium Copyright Act (DMCA) Notice” zodat Eveline snel actie kan ondernemen:


Schermafbeelding 2014-01-22 om 23.21.27

 


Deze gebeurtenis vindt plaats n.a.v. dit artikel: “Commentaar overbodig”. Eveline van Donkelaar wil ik nog even dit stukje in herinnering roepen: “Conservatief, een “update”…”. Over het hoe en waarom van auteursrecht kom ik nog te spreken. Ja, ik ben voor auteursrecht en tegen het misbruik ervan. Een ander maal meer.


Pablo Picasso: Le déjeuner sur l’herbe (1961)


 

Nog ter informatie. Zo gaan mensen in de kring van Jacqueline Wouters, Huib Riethof, Ina Dijstelberge en Eveline van Donkelaar om met “auteursrecht” (zie ook “Conservatief, een “update”…” hierboven al aangehaald):

Vervolgens doen ze dit:

En dat:

Desgewenst kan ik deze lijn met vele andere voorbeelden aanvullen.

Als afronding een alleraardigst grapje:


ubuweb Jan 23, 5:08pm

Get rid of copyright.

59 retweets

Schermafbeelding 2014-01-24 om 05.46.39

 

 


 

 

Uitgelichte foto: bron – Ingevoegde afbeelding: Pablo Picasso

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.