De ene alcoholist is de ander niet

· internet, justitie
Authors
IMG_0137

Met @gavimensch op een terrasje in Kanne. Ze was doodsbenauwd dat ik haar samen met m’n vrouw fotografeerde…

In de Geestelijke Gezondheidszorg hechten we sterk aan discretie, wist een verpleegster ooit te melden, i.v.m. mijn persoon. Ze had me gekwalificeerd als een psychische patiënt, die niet wist dat hij behandeling behoefde. Ze rekende het tot haar taak mijn relaties te informeren. Diverse mensen hebben me toen geattendeerd op haar activiteiten, het sturen van DM’s, e-mails en zelfs telefoontjes met waarschuwingen over mij. De directe aanleiding voor dit gedoe bleek haar band met iemand die zich bij justitie moest verantwoorden voor zijn daden op internet. Een alcoholist. Zijn rechtszaak speelde juist in de tijd dat ik deze verpleegster leerde kennen. Ze was gebeten op iemand die ik verder ook niet kende maar waar ik wel last van had. Hij noemde zich journalist. Beiden, zowel die journalist als die alcoholist gevestigd in oostelijk Brabant. Opvallend was dat enkele weken later, merkwaardig genoeg, iemand uit dezelfde regio opdoemde, die zich beriep op contacten met o.a. de Mossad.

Kunt u het nog volgen? Ikzelf nauwelijks. Ik noteerde de laster en waanzin voor zover het mij betrof en ik vroeg me hardop het een en ander af. Na enkele ontmoetingen met deze verpleegster ging ze aan de slag. Ze fabuleerde er rustig op los, ik had wat met Leers, ik was een antisemiet en felle anti-zionist en meer van dat fraais. Nooit en te nimmer onderbouwd door welk feit dan ook. Ze wist van het verdriet dat mijn familie had getroffen door de oorlog en ze maakte van die wetenschap op haar manier misbruik. Ze dreigde ook meteen, van mij kun je niet winnen. Voor haar was dit alles blijkbaar een spel om te zegevieren over iemand die wat te melden had. Daar wenste en wens ik niet aan mee te doen. En zo werd ik van lieverlee neergezet als pathologisch geval, leugenaar, bedreiger, alcoholist, en werd volop gebruik gemaakt van smaad en laster uit gore bron, puur fascistische als die van iemand die geopereerd had onder het pseudoniem van een SS generaal voor de NVU. Nu actief voor de PVV en verwoed strijder tegen Martijn.

Moet ik dit alles steeds weer herhalen? Het lijkt noodzakelijk, immers die verpleegster en die alcoholist hebben het in hun hoofd gezet, en ik moet aannemen dat er nog meerdere mensen bij betrokken zijn, een rechtszaak tegen mij te beginnen. Onder meer  dergelijke berichten circuleren nu op internet:

Schermafbeelding 2014-06-24 om 16.16.16

screenshots 24 juni 2014

Hallo team,

Ik heb een DM gehad van @gavimensch met het volgende verzoek;

Zou je je team willen vragen om geen insinuaties meer te twitteren.Ik wordt al 2 jaar gestalkt door die Fons Scaf en ik niet alleen. Hij gooide mijn eigen naam op internet, ik schrijf al jaren onder pseudoniem voor de veiligheid van mijn patiënten en mijn kinderen. Ik probeer nu op mijn blog beide namen te hanteren zodat we niet chantabel zijn.
Er is een rechtszaak opgestart. [tegen de stalker Fons Scaf
Dus geen twilights gedoe svp

Twilight, na de fantasie nu de feiten? De vampier is bekend en heeft de gedaante van een verpleegster aangenomen.

Het team?

Nou goed, we zullen zien. Wel dit als kanttekening. Het opzettelijk doen verdwijnen van bewijslast is strafbaar. Daartoe reken ik het doen opschorten van mijn weblogs, informatie bij Scribd en het opschorten van mijn Twitter account Tibaert.

Ook het laten verdwijnen van berichten op eigen weblogs, om de waarheid geweld aan te doen, reken ik hier toe.

Schermafbeelding 2014-06-23 om 22.34.48

Zo reageerde ze een dag eerder… screenshot 23 juni 2014

Betrokken bij deze daden zijn Eveline van Donkelaar, de verpleegster in kwestie, Friedrich Eckhardt, Ina Dijstelberge, Jacqueline Wouters en hun handlangers, Huib Riethof voorop.

Bij die bewijslast komen nog die DM’s en e-mails. Een fraai geheel zal het opleveren. En waartoe dient dit alles? Voor eigen glorie van die figuren? Wat een treurigheid.

Het portret van die veroordeelde alcoholist dan maar, dat ik onlangs onder ogen kreeg. Mij werd een link doorgegeven naar een voor mij onbekend weblog, Barracuda. Speciaal verwezen werd naar een artikel dat als volgt begint:

“Gisteren stond voor de rechtbank in Den Bosch een 48-jarige man uit Valkenswaard terecht voor majesteitsschennis via Twitter-berichten vorig jaar september. De officier van justitie sprak over een ‘ongekende grofheid’. Via Twitter roeptoeterde hij onder meer: ‘Ik zal niet rusten totdat jij herenigd bent met je nazi-vader en ss-man’ en ‘Ik zal niet rusten tot je dood bent, en dat zal niet lang meer duren, trust me’. Ook een fijnzinnige: ‘Jouw soort is de kanker voor de mensheid’.”

De man, waarover hier sprake is, is die alcoholist die  ik indertijd heb genoemd op het lijstje: “Stalken via Twitter” . De reacties vanaf 15 maken meer duidelijk. Het artikel bij Barracuda verwijst naar een bericht van Omroep Brabant, dat ik nu in zijn geheel overneem.

 

Schrijver hatelijke Beatrix-tweets: ‘Ik weet niet meer wat ik heb gedaan’

Publicatie: vrijdag 10 augustus 2012 – 11:29 | Auteur: Jacqueline Hermans

Man wordt berecht voor majesteitschennis

DEN BOSCH – Voor de rechtbank in Den Bosch stond vrijdag een man van 48 jaar uit Valkenswaard terecht voor majesteitschennis via Twitter-berichten vorig jaar september. De officier van justitie vindt de berichten van ‘ongekende grofheid’. Omdat de man vaker in de fout ging, eist hij zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk en toezicht door Reclassering en behandeling bij de GgzE.

“Ik was behoorlijk gefrustreerd door relatieproblemen en heb me die nacht simpel gezegd klemgezopen. Ik weet niet meer precies wat er die nacht is gebeurd maar ik geloof wel dat ik die teksten geschreven heb”, aldus de man. Advocaat Van Rijthoven pleit voor een werkstraf omdat een celstraf de man niet helpt om zijn problemen te overwinnen.

Vorig jaar september heeft hij via Twitter koningin Beatrix bedreigd en beledigd. Hij gebruikte teksten als ‘Ik zal niet rusten totdat jij herenigd bent met je nazi-vader en ss-man’ en ‘Ik zal niet rusten tot je dood bent, en dat zal niet lang meer duren, trust me’. Ook stuurde hij beledigingen als ‘Jouw soort is de kanker voor de mensheid’.

Drankprobleem en eerder veroordeeld
De man uit Valkenswaard heeft een drankprobleem. In 2009 en 2010 is de werkeloze ICT-medewerker ook veroordeeld voor onder meer een bedreiging van toenmalig premier Balkenende per e-mail en voor een poging tot zware mishandeling. In beide gevallen kwam de man daartoe omdat hij teveel gedronken had.

De verdachte heeft de ziekte van Asperger. Hij staat onder begeleiding bij het Centrum voor Autisme in Eindhoven en heeft contact met de Reclassering. Sinds de twitterberichten over Beatrix is met hem afgesproken dat hij op bepaalde tijden geen drank of cannabis gebruikt en ook ‘s avonds en ‘s nachts niet internet. Op dit moment gaat het beter met de man, onder meer door de behandelingen bij de GgzE.

Opnieuw in de fout
De rechtbank vindt het opvallend dat de man opnieuw en op dezelfde manier in de fout is gegaan. “Waarom ging u niet een flinke wandeling maken toen u zo gefrustreerd raakte? U wist in welk mijnenveld u zich zou begeven als u weer naar de dank zou grijpen”, aldus de voorzitter van de rechtbank Den Bosch. Het antwoord van de man: “Geen idee.”

Omdat de man eerder ook veroordeeld is en de proeftijd daarvan nog niet voorbij is, vindt de officier van justitie dat de man naast de geëiste vier maanden cel ook die straf van vier maanden ook uit moet zitten.

In het artikel op Barracuda vallen namen als die van Micha Kat en Klokkenluideronline. Ook in de reacties valt het een en ander te lezen. Met dat alles laat ik me niet in, ik ben geen onderzoeksjournalist, ik beperk me tot het signaleren van zaken die mij persoonlijk betreffen en dus naar waarheid kan beoordelen. Bij mensen als Huib Riethof, Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters valt die nauwelijks of niet aan te treffen. U bent gewaarschuwd.

Aldus een alcoholist en veel meer volgens Eveline, Huib en Sjaakie.

ps: Mijn bronnen bescherm ik uiteraard.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: